Elfstedentochtwinnaar op bezoek bij Stal de Noeste Hoeve

Hoog bezoek vorige week bij Pieter en Tiety Okkema van Stal de Noeste Hoeve in Witmarsum: de Elfstedentochtwinnaar van 1963, Reinier Paping, kwam op bezoek!

Tiety Okkema: “Een vriend van Paping belde ons met de vraag of ze bij ons langs konden komen om de Friese paarden te bewonderen. Maar natuurlijk, dat vonden we geweldig!”

Hoogbejaard

En zo kwam het dat de inmiddels hoogbejaarde Paping – hij wordt binnenkort 89 jaar – alle zwarte parels bij de Okkema’s bij langs ging. Samen met de hengst Kije van de Noeste Hoeve (v. Dries 421) ging hij op de kiek en natuurlijk werden bij een goeie bak koffie herinneringen opgehaald.

Uitverkocht

“Hij vertelde dat hij altijd de Friese paarden al zo mooi had gevonden en was heel geïnteresseerd in de fokkerij en de prestaties van onze paarden. Eigenlijk had hij ook naar de Hengstenkeuring gewild, maar helaas waren de kaarten al uitverkocht.”

Het dorp door

Het blijft niet bij dit ene bezoek. “Het was nu een beetje koud, maar als het wat aangenamer is, zou hij het prachtig vinden om met Pieter met het tweespan een ritje door het dorp te maken. Dat gaan we natuurlijk doen. ‘U belt maar’, zeiden we.” (cd)

Foto: Stal de Noeste Hoeve