HYLKE EN KARSTEN ZEER SUCCESVOL IN BENNINGBROEK

Karsten van de NoesteHoeve – Dubbel Sport.      Stendert x Ulke x Melle

Hylke van de Noeste Hoeve v. Jisse.

Tijdens het 1e  (indoor) concours in het Noord-Hollandse Benningbroek was het Nadia den Hollander die met Noeste Hoeve’s Hylke (v. Jisse) zich het beste liet zien. Veel indruk maakte de combinatie in de eerste aangespannen rubriek waarin Hylke met veel allure en ruimte door de baan ging. Eigenaar Pieter Okkema reed zelf mee met Noeste Hoeve’s Karsten (v. Stendert) en werd fraai tweede. Het Swarte Paert Sierd PW (v. Dries) wist een derde stek te bemachtigen met Udo de Haan aan de leidsels.
In de zadelrubriek was het opnieuw Nadia den Hollander met Hylke die het oranje lintje meenam. Ook nu weer een mooi verheven front, veel ruimte en een mooi zweefmoment. Jelle van der Weide pakte met De Lytse Vlearen Hannes (v. Sake) een tweede stek in deze rubriek.
De tweespannen werden samengevoegd met de spannen van de tuigpaarden. Alhier was het Ule Haarsma die won en Jan Jordans op een tweede plaats. Vervolgens kwamen de Friezenspannen. Eerst Udo de Haan die Sierd en Christiaan voor de eerste keer als span presenteerde. Sierd deed goed zijn best maar vergat nog wat meer ‘de wereld in te kijken’. Pieter reed Karsten en Ulbe van de Noeste Hoeve (v. Beart) naar een vierde stek.
De laatste aangespannen rubriek pakte Udo de Haan met Christiaan PW. Een mooie stabiele wedstrijd waarbij het achterbeengebruik van Christiaan voldoende was. Opnieuw mocht Hylke hier aantreden, nu met Pieter Okkema aan de leidsels. Ze ontliepen de winnaar niet veel maar bleven op een tweede plaats steken. AMFM Franco (v. Olof) valt op door zijn rastypische uitstraling en zijn lange voorpluk. Rijder Marcel van Bruggen reed hem naar een derde stek en Margreet Hendriks van Warbij sloot de rij met Merle van de Waelhoeve (v. Uldrik).