HERMAN VAN DE NOESTE

HERMAN VAN DE NOESTE 1e veulen van Rommert _ 2018

Fokker & Eigenaar  Pieter en Tiety Okkema te Witmarsum     

Rommert 498 Sport

 

 

 

Stokmaat: 1.72 meter
Geboren: 2013
Norbert 444 x Ster Pref*4 Jasper 366 x Ster Oege 267 x Ster Pref*4 Naen 264
Stam 70
Verwantschaps%: 18%
DNA-tests: Waterhoofd: niet drager
Dwerggroei: niet drager
Vosfactor: niet drager

PRESTATIES
       *  Sportpredikaat Mennen
  • Kampioen  Mennen Klasse M (2017)

*  Dressuur Z1 + 15

*  Mennen ZZ +24

*   Tuigen Limietklasse
Totaal winstpunten: 5
Winstpunten Limietklasse: 3
Winstpunten Fokklasse: 2

 

Rommert is een ras -typische hengst met veel uitstraling. Een lang gelijnde, jeugdige hengst met sterke verbindingen in de bovenlijn. Het hoofd is voldoende sprekend. De goed gevormde hals in voldoende verticaal gesteld en de lange schouder is voldoende schuin gesteld. Rommert heeft ruim voldoende behang en is zwart van kleur.

In alle disciplines viel zijn beentechniek positief op. Met name zijn sterk gebruik van het achterbeen werd door de ruiters en menners geprezen naast zijn positieve instelling en inzet. Hij is goed bewerkbaar en kan goed sluiten en verruimen.

Rommert heeft veel kwaliteit in de draf. Hij maakt veel ruimte in de draf, waarbij het achterbeen met veel buiging en kracht onder het lichaam wordt geplaatst. Het voorbeen wordt ruim weggezet. Rommert heeft ruim voldoende souplesse.
De galop is goed gesprongen, met ruimte en lichaamsgebruik. Hierin kan hij meer bergop bewegen. De galop is goed bewerkbaar.

Geschiktheid als rijpaard: Als dressuurpaard heeft Rommert veel aanleg. Hij geeft de ruiter een goed gevoel, is bewerkbaar en bezit een goede bewegingtechniek. Hij kan gemakkelijk sluiten en verruimen.
Als tuigpaard heeft hij veel techniek door zijn krachtige achterbeengebruik en looplust. Het voorbeen wordt ruim weggezet en toont daarbij een goede knieactie.

Rommert heeft tijdens het onderzoek veel aanleg getoond als rij- en menpaard. Als tuigpaard heeft hij zeer veel aanleg in de bewegingtechniek

Rommert heeft veel inzet een goede instelling en laat zich in alle drie disciplines goed bewerken en in fijn te rijden.

Moederlijn: Lieske fan ‘e Welle komt uit een sterke moederlijn (stam 70). Zij is al op jonge leeftijd Preferent geworden met o.a. Rommert 498 en 2 voorlopig Kroonmerries. Deze Stermerrie wordt gevolgd door een eerste premie Stermerrie van Oege 267 en ook de volgende merrie in de moederlijn is een eerste premie Stermerrie (Naen 264), die tevens Preferent is en in de IBOP 82 punten behaalde.

Gebruiksadvies KFPS:
Rommert 498 kan bewegingstechniek, inzet en instelling verbeteren. Met name in het gebruik van het achterbeen kan hij een positieve bijdrage leveren aan de fokkerij.

Reserveren:

http://www.stalchardon.nl

Rommert 498

 

Filmpje van Rommert 498 aan de hand